Winks sänkte West Bromwich!

Harry Winks avgjorde mot WBA

West Bromwich Albion - Leicester 1-2

Hawthorns - Championship

Bortamatch mot gamla storlaget West Bromwich Albion från närbelägna storstaden Birmingham är ingen lätt uppgift att ta sig an. Leicesters form har vacklat lite i de senaste matcherna, och i vanlig ordning roterar Maresco i startelvan, 5 ändringar jämfört med den platta insatsen mot tabelljumbon Sheffield Wednesday. Hemmalaget har endast förlorat en enda match hemma den här säsongen.

Första 10 minuterna visar att inget av lagen tänker vika ner sig, det är rejäla satsningar i varje läge. I 22:a minuten jobbar bortalaget fram en hörna, matchens första, tyvärr sumpar Dewsbury-Hall tillslaget och Albion kan kontra. Leicester reder ut det, men när Hermansen alldeles för riskfyllt spelar ut bollen centralt, snor hemmalaget lätt bollen och vi blir räddade av stolpen. Ett par minuter senare bjuder Hermansen på ett ännu värre sätt Albion på en gratischans, men räddar skottet som följer. Nu dominerar hemmalaget tillställningen, och med halvtimmen spelad ser det inte bra ut. Hermansen missar återigen ett uppspel, nu flög bollen ut högt över sidlinjen. I 36:e blixtrar Leicester till med ett mycket fint långt anfall som avslutas med ett bra skott från Mavididi. Skottet styrs av en försvarare i stolpen. Bra period från Leicester nu. Iheanacho får ett friläge efter en drömpassning från Vestergaard, men skjuter svagt utanför. Halvleken avslutas och oavgjort får nog anses som rättvist.

Inga byten i halvtid. Efter timmen spelad byts Mavididi ut mot Fatawu. Leicester har mest boll men har ännu inte haft ett skott på mål. Ricardo blir varnad, och är avstängd i nästa match mot Plymouth. I 70:e får bortalaget till en vass kontring, Ndidis avslut räddas. I anfallet efter stämmer allt för Leicester, bollen erövras på offensiv vänsterkant, flyttas snabbt med två tillslag över till Fatawu på högerkanten som slår en djupledsboll för en löpande Ndidi som precis före kortlinjen hinner slå ett inlägg som Dewsbury-Hall tajmar perfekt med pannan, 0-1! I 89:e minuten blir det kalabalik i Leicesters straffområde efter ett långt inkast som inte rensas bort ordentligt och till slut petas bollen in bakom Hermansen, 1-1. Det kändes väldigt onödigt. Fem tilläggsminuter, ska vi klara att hålla oavgjort eller kommer hemmalaget att trycka in även ett vinnande mål? De satsar hårt framåt, och Leicester är pressade. Då plötsligt erövrar Iheanacho bollen, rusar framåt, har med dig både Dewsbury-Hall och Winks, spelar elegant till Dewsbury-Hall som framme i straffområdet lägger över bollen till Winks som i full fart framåt lyckas skarva in bollen precis innanför högra stolpen, 1-2! Vilken dramatisk avslutning! Härligt med en vinst igen, dessutom på bortaplan. Vestergaard, Winks och KDH tycker jag höjde sig över mängden idag, men övriga får också godkänt.

Rapport: Palle

Målen: 0-1 Kiernan Dewsbury-Hall (72), 1-1 Josh Maja (89), 1-2 Harry Winks (90+4)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Justin, Ndidi (87), Winks, Dewsbury-Hall, Mavididi (62), McAteer, Iheanacho

Avbytare: Stolaczyk, Coady, Souttar, Casadei (87), Choudhury, Vardy, Fatawu (62), Cannon, Yunnus